16 de gen. 2011

Marxem dos dies i mig a Puri

Farem un petit descans ben merescut. Treballem de 9 a 6 cad dia, i volem un reset. Fe unes 40 revisions de visual al dia. Ha corregut la veu per tot arreu, avui ens han vingut dos clients de 39 i 50 km lluny. Hem hagut de comencar a donar montures d' ulleres sense vidres per que ja hi ha algunes graduacions que no trobem entre les ulleres que vam portar. Fins avui 224 ajustades al deficit. Fins hi tot ens porten cecs i nenes super estraviques per probar de trobar unes ulleres adecuades.
Hi ha sort per que els vidres aqui son molt barats, i com que ja duen la recepta de la revisio i la montura, els costara pocs diners.
Tenim gent que surt tan contenta i agraida, com no us podeu imaginar. Veure la cara de satisfacio de gent que no veia tres dalt d' un burro i que ara ho veu tot, no te preu. Nomes ni ha hagut tres que ens han vingut a tornar la ullera per que no els agradaba, la trobaven lletja o amb una patilla mes suelta que l' altre.
Pero necesitem un reset, aixi que dema fem vacances a Puri. Tot i aixi al mati encare pencarem. La Neus te citats deu hipertensos per controlar despres de uns dies de medicacio. I l' Hector i jo explicarem al Rongit, un noi que ens ajuda i que vol apendre, estudian Optometria, que fara servir la caixa de examens i les ulleres que deixem quan es llicenci, al Hospital. Ajudar a formar gent el millor que es pot fer en aquestes terres. Axi que dema clase d' ptometria, jo tradueixo del catala de l' Hector al angles del Rongit, per que vegui una mica com va aixo de posar una pila de vidrets diferents a les ulleres de Barragan que posem al nostres clients.
I finalment festa gran per tots el que ens ajuden aquests dies, el que fa les llistes d' espera, que el tenim mig enbogit i desadesperat, no havia treballat mai tant en tota la seva vida. Els dos que ens contolen les cues, i vigilen que no hi hagui baralles, que ho fan super be, i el Rogit, que tambe te ganes de reposar. I nosaltres, sobretot l' Hector que te una paciencia que no se li acaba mai, per que en ve cada un, que la feina es seva per aclarir que es el que veu i el que no veu, per posar la lletra en la posicio que ell li ensenya al cartell, per aclarir que vol dir quan gesticulen amb el cap i la ma dreta, de vegades no li parlen, li fan gestos que ha de descifrar, i encare que ja els comenca a entendre, de vegades el fan tornar mico.
I menjarem..... mes variat, i pollatre que encare no n' hem menjat ni un dia. I dormirem en un hotel net i pijo que ens el mereixem.
Jo he parat les clases als poblats. Aquests ultims tres dies els meus pobres pulmons estan una mica cao i m'he quedat sense veu, no se si es la pols o el que pero les he pasat una mica magres. Estic amb Salbutamol, corticoides inhalats, un de punxat i antibiotics. A veure si m' acabo de refer i torno a comencar les meves rondes per els poblats.
Vacances!!!!

1 comentari:

mj.valles ha dit...

Gaudiu molt d'aquestes mini-vacances... Sou collonuts!!!
Mil petons per tots vosaltres!!!

Mª Jesus.