6 de des. 2009

Un nou part

Estava jo tranquilament pintan paretsquan de sobte s´hem apareix el Govinda i em diu que hi ha un delivery, o sigui un part, que no tenen metge i que compten amb mi. S´agafat suor freda, he cooregut a treurem la pintura de sobre, me dutxat, me repasat el part de dalt a baix al ordenador, i he baixat a la sala dels Horrors. Allí m´esperavan amb el farolillo lligat a un fustot, el generador electric moguen una bona escandalera, per fer l´ambient més tetric. M´han donat un devantal de peixatera, me posat uns guants, les ulleres per veure- hi be, i he començat a suar.
La criatura estava bastat a munt pero ja se li veia el pel, la dona era jove, graseta, i el primer part. Contraccions molt espaiades i tenebres...., tot en contra.
Quan ja portabam una hora i haviam avançat molt poc, me començat a posar nerviosa, i a planejar que faría, quan de temps hem puc donar, com me la enduc i a on, amb quin auto, i que m´en porto. Quan ja estava a punt de aramar tot el trasllat, ha aparegut el Ginecóleg, que just els divendres a les dues te visita de donas, i ve a les dues. He vist la llum!!!
S´ho ha mirat, ha preguntat quan portvam, i ha decidit cesárea urgent., quin descans!!
M´he posat al costat de la dona, le mimat una mica, estava molt cansada, dolorida, i aquí son molt poc carinyosos i bastan brutos. Ho ha agrait moltisim, i s´ha calmat.
Per pujarla a quirófan, pretenian porta-la caminan. No tenim ni camilla ni cadira de rodes, ni asensor per descomptat. Le agafat per les aixellas, preveien que se li plegarien las camas i d´una revolada l´han hagut de pujar en braços, escalas amunt.
Tot estava preparat, la casárea ha anat rapit, i ha nascut una nena molt bufona, que ha anat a parar a la badeja rovellada de ferro, i a terra sobre de marmol poros congelat. I a la corrent d´aire com sempre.
Al cap d´un rato entregan la criatura a la familia, la mare ni la veu. Hi he anat a veurel´s, i ja tenien la nena tota destapada, despullada i embadurnada d´oli de coco, tambe ben esventegada. La familia estava apoiada al complet a la paret que feia dues hores havia estat pintan. Els hi he fet una foto i han estat molt contents.
Quan el gine ja marxava ha aparegut una altre prenyada, que havia d´haver vingut el dilluns pasat per cesárea programada, pero com que no tenen diners (Val 90€), s´han esperat a parir com es pugui, al natural. Ja portava dues intervencions anteriors, ni no valorava el risc que corria. Per sort m´he escapat d´un bon marrón.
Nou neixament aquest cop un nen, sa i molt mono.
Quan operan, com que van justos de tallas esterils i pincets per montar el camp quirurgic, no posen l´arc separador de la vista del pacient, fan una Indian Solutión, que consisteix a posar una mascareta lligada als ulls del pacient per que no si vegi ni miri. Fa un mal efecte!!!
Hem tingut durant la segona intervenció, un vol rasant de supervisió d´una rata pinyada, un murciélago, ha fet tota una volada per el quirofan, que m´ha deixat pasmada. Sempre el factor sorpresa plana sobre mi.
L´albert que es mareja nom´es sentir parlas de vísceras i sang, ha volgut estar present en el primer part desde el principi fins al final. Jo patía per que pensava que potser es desmaiaría i només m´hagués faltat aixio. Pero ha quedat enbadalit devant de tot el que veia, ha vist per primera vegada en directe com venim al mon, hi li ha agradat, M´en al.legro molt!!