17 de nov. 2009

Estrena de bicletas

Ja hem estrenat les bicicletas. Pero hem sortit a tres quarts d´once, quan els sol apreta de valent, i crema. Tot i axí hem anat a fer una volta, primer a Poanga, un Poblet a tres km, que te una barraqueta on arreclan bicis, per que ens posesin els seients a la mida. S´ha fet un corrillo d´homes al nostre voltan, tots mirant-nos, i un parlan-nos amb oriya sense ni adonarse´n que no l´enteniam de res.

Hem de trobar algu que se sembli a una ferreteria per comprar dues claus per apretar tuercas. Sens afluixa tot. He arrivat amb el manillar plegat.

Els camins son amb sots, pedras, i reguerots. No haviam tingut en compte las vacas que estan o sueltas, cap problema, o lligadas a una estaca amb un corda llarga. Just quan l´Albert pasaba per sobre d´una d´aquestas cordas la vaca s´ha mogut, ha tibat la corda i li ha anat d´un pel que no se la fot.

La carretera s´está construin i per tant trobem bastants entrebancs.

A pesar de tot hem fet una excursió seguin una part del riu que no coneixiam, que ens ha encantat. Quins colors!!! El cami vermell, a la esquerra el riu blauvert, un bon tros de sorra blanca, després camps marrons de terra llauran-se, i gent i bous trevallant-hi, que ens saludavan. Un Mestre de l´escola ens ha vingut a trovar per explicar-nos què estavan sembran ell i tota la seva familia. A la dreta els poblats, ficats sota els arbres, palmeras i plataneras que tenen tots els verts del mon. I entre poblat i poblat Camps d´arròs que ja comentan a estar de color groc torrat, per a collir.

Ens hem ficat a un poblat i de seguida ens han aturat. Un senyor ens ha netejat una parceleta sota l´arbre sagrat, i ens ha tingut de xarrera un bon rato, que ens ha anat be, per reposar forças. Mentres han anat arrivan canalla i dones a veure als dos estrangers que pasejavan amb bicicleta. Ha preguntat de seguida per el futur de les bicicletas. Li hem dit que quedarian al hospital. Li ha semblat be, pero crec que tenia intenció de demanar-nos- las.

En fí, estem molt contents de tenir les bicis, i poguer pasejar i descubrir nous paisatges i poblats.

Estem tentats de banyar-nos al riu, sobretot l´Albert que te més punts de salvatge que jo. Pero no ens acava de quedar clar si hi ha cocodrils. Uns diuen que sí, altres que no. El fet es que una mica lluny d´aquí, hi ha una granja que en cria, i sembla ser, que de tant en tant s´els escapa alguna bestia d´aquestas, que corre per el riu. A mi la veritat es que no hem crida gaire, i tenin en compte que no se nadar, m´ho pensaré bastant. Pero amb la calor que fa, no us ho podeu imaginar!!, portem tres dias de moltisíma calor. La gent está bastant estranyada, per que es hivern, i hauria de fer fret. Potser tambe tenen l´estiuet de Sant Martí ¡!!. Aquests ultims dias estem prenen serum salí, per reposar ions, semblem aquells ninots dels dibuixos animats, que quan suan ,els saltan gotes per tot arreu.

La creuada contra la bruticia comença a tirar endavant. Ahir un cop van tenir els llits nous montats i els matalaços col.locats, vaig agafar al Govinda per banda i li vaig oferir comprar pintura i entre l´Albert i jo pintar las partets d´aquella habitació. Va aceptar. Com que l´efecte sorpresa sempre está present, va resultar que al fondo d´aquesta habitació d´ingresos, on hi ha malalts que s´hi pasan dies, ha un muret que fa com un apartat, i que hi ha amagat?, Una Letrina!!!!!!, que a sobre está atascada i no es fa servir desde ni se sabe….

Resultat, hi ha com una especie de nivell d´aigua espesa marronosa amb llanties, que deu ser un criadero de bestiari i moscas. He quedat morta, de fastic i sorpresa, son el que no hi ha !

Hem quedat que ho cobririan i tapiarian aquesta setmana. No per que sigui una font de microbis, es per que com que els llits nous son mes grans i més amples, are només ens en hi caben tres quan avans ni tenian cinc. Si tapan aquell merder, tindran lloc per posar- ni un altre. Mentres ho tapin!!!!

Al Dr. Pradam li agradaría que anesim per els pobles a parlar de salut pública, pero jo penso que primer n´he de parlar amb ells molt seriosament, de la salut pública dins del hospital, si no donen exemple, com volen que la gent tingui concepte de net i brut.

A la cuina començan a fer una mica de cas, i está més neta. Pero he de trobar VIM limpia hogar, per que fan servir una mica de savo de la roba per netejar, i l´escatiman.

Aixó si, ara menjem sobre una taula neta, ja veurem el que dura.